Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

29 Iul. 2020 / 16:28

Platforma DA a înaintat un top al celor mai dubioase proiecte de lege

Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr (DA) au prezentat în cadrul unei conferinţe de presă topul celor mai dubioase proiecte de lege înaintate spre a fi votate în Parlament. Potrivit lor, în contextul Zilei Constituţiei fracţiunea consideră o necesitate prezentarea proiectelor neconstituţionale, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu a prezentat mai multe detalii ce vizează diverse proiecte de lege, printre care şi proiectul 340, în care nu au fost respectate anumite proceduri.

„Proiectul 340 care a fost introdus în ordinea de zi chiar în ultima şedinţă a Parlamentului este unul dintre cele mai toxice proiecte de lege. Nu a fost expertizat nici de CNA şi nici de Serviciu de Prevenire şi Spălare a Banilor. Respectiv, la adoptarea legislaţiei naţionale în domeniul prevenirii nu s-a ţinut cont de legislaţia în vigoare”, a declarat Igor Munteanu.

În aceeaşi conferinţă de presă, Andrei Năstase, liderul Platformei DA, spune că partidul pe care îl reprezintă prin acţiunile sale va supraveghea şi în continuare respectarea raporturilor constituţionale între actorii statali, astfel încât să fie respectate demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, dreptatea şi pluralismul politic ca valori supreme în societate.

„Unde nu există stat de drept, nu poate exista nici democraţia, iar unde nu este democraţie, nu poate fi nici demnitate, nici adevăr”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a venit cu un îndemn către magistraţii Curţii Constituţionale - să-şi menţină independenţa şi verticalitatea faţă de factorul politic, iar orice revizuire a Constituţiei să fie necesară în interesul poporului, dar nu al guvernanţilor.

Comentarii