Ştiri

Sursa imaginii: captură video privesc.eu

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

22 Mai 2020 / 15:54

Platforma DA cere ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare pe parcursul a două zile

Deputaţii Platformei DA propun amendarea Codului electoral, astfel încât alegerile să se desfăşoare pe parcursul a două zile consecutiv, faţă de o singură zi în prezent. Autorii consideră că organizarea alegerilor timp de două zile va facilita prezenţa la vot a mai multor cetăţeni, în special în diaspora. În plus, schimbarea ar fi binevenită şi în contextul pandemiei globale de Coronavirus. Deputaţii Platformei DA îşi doresc şi modificarea orelelor în care vor fi deschise secţiile de votare, relatează Mesager.

 „Ţinând cont că suntem în pandemie ne-am gândit să propunem o modificare la Codul electoral, ca cetăţenii noştri să poate vota două zile. Este vorba de cetăţenii din diasporă, acolo unde sunt în jur de un milion de oameni şi, de asemenea, să poată vota tot două zile şi cetăţenii care se află pe  teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Vasile Năstase, deputat Platforma DA.

Menţionăm că pe 21 mai, parlamentarii au stabilit data desfăşurării alegerilor prezidenţiale din 2020 - 1 noiembrie. Hotărârea a fost susţinută cu votul a 50 din cei 97 de deputaţi prezenţi la şedinţa plenului din 21 mai.

Comentarii