Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

08 Oct. 2020 / 11:25

Platforma DA cere convocarea şedinţei Parlamentului şi audierea ministrului de Interne şi a şefului SIS

Platforma Demnitate şi Adevăr cere convocarea Parlamentului şi audierea în cadrului şedinţei a ministrului Afacerilor Interne (MAI), Pavel Voicu, şi a şefului Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, în contextul răpirii poliţistului de la Floreşti. Anunţul a fost făcut de către deputaţii Alexandru Slusari şi Dinu Plîngău în cadrul unui briefing.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost a cincea răpire. Niciun cetăţean al Republicii Moldova nu se poate simţi în siguranţă. Este grav ceea ce se întâmplă. Pe cine a pornit dosar MAI, de ce Guvernul nu a anticipat aceste acţiuni? Vedem un „paralici” al instituţiilor statului. Platforma DA nu va cere explicaţii inutile, există mecanisme parlamentare care trebuie aplicate: trebuie să convocăm Biroul permanent al Parlamentului. E suficient să semneze cinci membri şi în şedinţa plenară a Legislativului să audiem şeful SIS şi ministrul de Interne. Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost ultima picătură”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputaţii Platformei DA au prezentat trei documente, între care cererea de convocare a Biroului permanent al Parlamentului pentru a organiza şedinţa în plen a Legislativului, moţiunea simplă asupra domeniului de activităţi al MAI şi proiectul de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere acordat directorului SIS, Alexandru Esaulenco.

„În aşa ritm degrabă şi ministrul Voicu va fi răpit de acasă. E inadmisibilă această situaţie. Trebuie să ne convocăm imediat în şedinţă plenară, să punem în discuţie aceste probleme, să găsim soluţii prompte pentru a ameliora situaţia creată. Dacă vom tolera aceste provocări, ele se vor intensifica şi niciun cetăţean nu se va simţi acasă”, a menţionat Dinu Plîngău.

Amintim că miercuri, 7 octombrie, un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti a fost răpit din curtea casei sale din oraşul Camenca, regiunea transnistreană, iar Procuratura raionului Floreşti a iniţiat o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane şi uzurpare de calităţi oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Comentarii