Ştiri

Sursa imaginii: captură video:privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

25 Sep. 2020 / 17:55

Platforma DA propune cinci priorităţi pentru reformarea sectorului justiţiei

Propune ca acţiunile de corupţie ale judecătorilor şi procurorilor din Republica Moldova să fie pedepsite cu până la 20 de ani de închisoare. Este iniţiativa fracţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr (DA), care a prezentat astăzi un plan alcătuit din cinci priorităţi pentru reformarea sectorului justiţiei, relatează Mesager.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Dinu Plângău a declarat că toţi factorii de decizie din justiţie trebuie să fie evaluaţi la capitolul profesionalism şi integritate, iar Consiliul Superior al Procurorilor şi cel al Magistraturii trebuie să fie reformate.

„Evaluarea extraordinară a tuturor judecătorilor şi procurorilor la capitolul integritate prin folosirea detectorului cu minciuni. Extinderea mecanismului de evaluare a averilor pe rudele demnitarilor. Restructurarea Autorităţii Naţionale de Integritate. Modificarea Codului penal în vederea egalării acţiunilor de corupţie ca infracţiuni împotriva statului. Reformarea Consiliului Superior al Procurorilor şi a Consiliului Superior al Magistraturii, astfel încât componenţa acestor instituţii să nu depindă de voinţa schimbătoare a politicului din Republica Moldova”, a menţionat Dinu Plângău.  

Comentarii