Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

29 Sep. 2020 / 11:50

Platforma DA solicită deblocarea activităţii Parlamentului

Platforma Demnitate şi Adevăr solicită deblocarea activităţii Parlamentului, convocarea şedinţei biroului permanent şi convocarea şedinţei plenare a Parlamentului. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui briefing de vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Potrivit deputatului trei săptămâni consecutive nu se convoacă şedinţele parlamentului, mai mult ca atât, susţine el, preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi a emis ieri o dispoziţie prin care comisiile parlamentare urmează să se convoace în regim online.

„Este grav ceea ce se întâmplă. Această dispoziţie nu a fost discutată şi aprobată în cadrul Biroului permanent. Noi cei de la Platforma DA nu suntem de acord să stăm ca mobila. Deputaţii trebuie să muncească, da este risc, noi vedem ce se întâmplă, dar noi nu ne deosebim de ceilalţi cetăţeni, primim salarii şi suntem obligaţi să muncim. Vrem să lucrăm în Parlament, vrem să adoptăm legile importante, suntem constructivi, dar nu acceptăm uzurparea puterii. Chemăm celelalte fracţiuni la responsabilitate”, a declarat Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, guvernarea a scăpat situaţia de sub control, însă deputaţii primesc salarii şi nu poate fi justificată blocarea activităţii Parlamentului prin focarele epidemiologice.

„Paralizarea activităţii Parlamentului nu este deloc onestă faţă de populaţia care zilnic merge la serviciu şi îşi riscă sănătatea”, a subliniat deputatul.

Menţionăm că în prezent trei deputaţi sunt infectaţi cu noul Coronavirus, dintre care doi sunt de la „Pro Moldova” şi unul de la PSRM.

Comentarii