Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

21 Ian. 2020 / 12:08

Platforma DA susţine adoptarea unei legi Magnitsky ca măsură de securitate naţională

Pentru astăzi este preconizată şedinţa consultărilor publice asupra proiectului de lege cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative, care vizează Legea Magniţki. În cadrul unui briefing de presă vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Igor Munteanu, s-a referit la necesitatea adoptării unei asemenea legi, transmite Radio Moldova Actualităţi.

„Societatea a obosit să aştepte rezolvarea fraudelor bancare, dar şi tragerea la răspundere a unor oficiali impllicaţi inclusiv în alte tipuri de infracţiuni grave, legate de corupţie şi încălcări ale drepturilor omuli. Dacă acest Parlament reprezintă cu adevărat interesele cetăţenilor Republicii Moldova, nu ar trebui să existe niciun partid politic care să se opună acestei iniţiative legislative (…). Impactul acestei legi poate fi uriaş”, a specificat Igor Munteanu.

Amintim că Legea Magniţki a făcut parte din pachetul antioligarhic pe care-l promova Blocul ACUM la început de 2019. Obiectivul proiectului de lege vizează restricţionarea intrării în Republica Moldova a persoanelor care au comis acte grave de corupţie şi violare a drepturilor omului, retragerea sau refuzul de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova persoanelor respective, interdicţia de utilizare a sistemului bancar autohton şi aplicarea măsurilor restrictive asupra bunurilor deţinute de persoanele menţionate pe teritoriul Republicii Moldova.

Comentarii