Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

21 Apr. 2019 / 19:39

PNL din România şi-a lansat candidaţii pentru alegerile europarlamentare

„E timpul Basarabiei!” Cu acest slogan Partidul Naţional Liberal din România şi-a lansat candidaţii pentru alegerile europarlamentare la Chişinău. PNL promite că va acorda mai multă atenţie problemelor din partea stângă a Prutului, relatează Mesager.

„Solicit public, de aici de la Chişinău, ca statul român să fie mult mai atent cu privire la teritoriile de peste Prut, la Basarabia. Este inadmisibil să uiţi actul samavolnic întâmplat în urmă cu 70 de ani”, a spus candidatul PNL, Rareş Bogdan.

„Primul lucru pe care europarlamentarii PNL îl vor cere în parlamentul european după alegerile europarlamentare legat de Republica Moldova este o perspectivă europeană pentru Republica Moldova. Republica Moldova are semnat acord de asociere, ele se implementează”, a spus candidatul PNL, Siegfried Mureşan.

Lista Partidului Naţional Liberal pentru europarlamentare este susţinută în Moldova de către blocul politic „ACUM”.

„Ne dorim ca împreună cu PNL în România cei din Blocul ACUM să facem o opoziţie responsabilă pe ambele maluri ale Prutului. Cred că a venit timpul să ne angajăm să facem împreună o putere”, a declarat preşedintele PPDA, Andrei Năstase.

„Ne dorim ca în următorul parlament să ajungă parlamentari responsabili. Care vor contribui la consolidarea instituţiilor europene, la protejarea instituţiilor europene şi care vor ajuta Republica Moldova pe calea democratizării, pe calea avansării către UE”, a menţionat preşedintele PAS, Maia Sandu.

Alegerile Europarlamentare vor avea loc în România, în data de 26 mai. Capul de listă al PNL este jurnalistul Rareş Bogdan, urmat de Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, eurodeputatul Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, fostul preşedinte a Partidului Democrat-Liberal care a fuzionat cu PNL şi un alt eurodeputat, Adina Vălean.

 

Comentarii