Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md:captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

15 Ian. 2020 / 11:50

PPDA va cere Procuraturii Generale explicaţii publice privind dosarele politice existente

Fracţiunea Parlamentară a Partidului Politic Platforma „Demnitate şi Adevăr” (PPDA) va cere Procuraturii Generale explicaţii publice privind evoluţia dosarelor politice existente. Despre aceasta a anunţat astăzi, 15 ianuarie, liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Andrei Năstase, în acest sens, Biroul Politic Permanent al Platformei DA deleagă Fracţiunii Parlamentare a Platformei DA „să solicite Procuraturii Generale explicaţii publice pe marginea dosarelor politice existente; să organizeze audieri publice cu participarea victimelor represiunilor politice şi a reprezentanţilor Ministerului Justiţiei şi ai Procuraturii Generale; să pregătească un raport în baza materialelor acumulate în cadrul monitorizărilor şi audierilor pe marginea cazurilor justificate politic, care au încălcat drepturile omului în rezultatul comiterii abuzurilor judiciare; pregătirea demersurilor necesare, elaborate în baza materialelor acumulate pentru a le expedia Procuraturii Generale în vederea încetării şi reabilitării victimelor represiunilor politice”.

„Platforma DA este alături de oamenii care au luptat pentru eliberarea din captivitatea politică a Republicii Moldova, pentru edificarea unui stat de drept şi în privinţa cărora au fost pornite dosare penale pentru a-i reduce la tăcere. Venim cu un apel către întreaga societate să se solidarizeze pentru încetarea imediată a persecuţiilor politice şi să pună umărul la restabilirea dreptăţii pentru oamenii care au avut de suferit în urma abuzurilor judiciare comandate de factorii politici şi de decizie din Republica Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

Menţionăm că pe 8 iunie 2019, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declaraţia privind recunoaşterea caracterului captiv al statului.

Comentarii