Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

02 Dec. 2019 / 10:27

Preşedintele ţării, Igor Dodon, va convoca Consiliul Suprem de Securitate

Preşedintele ţării, Igor Dodon va convoca, cel mai probabil, miercuri, 4 decembrie, Consiliul Suprem de Securitate, în noua componeţă. Pe ordinea vor fi incluse patru subiecte. Despre acest lucru a anunţat şeful statului, Igor Dodon după întrevederea cu preşedintele Parlamentului Zinainda Greceanîi şi premierul Ion Chicu.

„Ne interesează poziţia noului procuror general pe informaţia la ora actuală, cât şi vom lua unele decizii pentru urmărirea activelor în afara ţării, activelor celor care au participat în furtul miliardului. Al doilea subiect important ţine de sectorul energetic. Trebuie să discutăm împreună cu colegii de la „MoldovaGaz” dar şi alte întreeprinderi din sectorul energetic, nivelul de pregătire pentru situaţia de după 1 ianuarie. Nu avem certitudinea de tranzitul de gaze ce ţine de Ucraina. Sunt alte scenarii pentru care noi suntem pregătiţi, dar este necesar să discutăm la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Al treilea subiect ce va fi discutat ţine de situaţia Aeroportului Internaţional Chişinău şi patru- diverse”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, şeful statului a menţionat că Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat cu „încălcarea legislaţiei şi el trebuie să revină în proprietatea şi gestiunea exclusivă a statului, a Guvernului Republicii Moldova”. Cât priveşte liberalizarea pieţei avia din Republica Moldova, Igor Dodon susţine că trebuie să existe încă două aeroporturi internaţionale, unul la Nord şi altul la Sud, or, taxele percepute de către Aeroportul Internaţional Chişinău sunt foarte mari, ceea ce nu permite companiilor low cost să intre pe piaţa din Moldova.

„Foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova merg la Iaşi pentru a zbura. Lasă automobilul la parcare şi de acolo zboară unde le trebuie, pentru că e mai ieftin”, a precizat Igor Dodon.

De altă parte, deputatul fracţiunii PAS, Dumitru Alaiba, a criticat declaraţiile lui Igor Dodon, privind construcţia a încă două aeroporturi pe teritoriul ţării noastre şi spune că acest subiect ar avea legături stranse cu împrumutul care ar putea veni din Rusia, relatează Radio Moldova Actualităţi. 

El este de părere ca Guvernul şi preşedintele Dodon nu vrea să întoarcă Aeroportul statului. Şi pentru că nu planifică să întoarcă aeroportul, ei au inventat o diversiune, un narativ fals. Ei înlocuiesc problema lansând discuţii despre construcţia altor două aeroporturi, a menţionat Dumitru Alaiba. 

Referindu-se la şedinţa Consiliul Suprem de Securitate, şeful statului a spus că se va discuta şi despre scandalul interceptărilor dar şi despre dubla identitate a unor politicieni.

„Eu am solicitat să vină colegii cu informaţii la sedinţa Consiliului Suprem de Securitate pe cel puţin două subiecte. Primul ţine despre scandalul interceptărilor. Eu vreau ca cei care sunt responsabili să vină la Consiliul Suprem de Securitate, să raporteze conducerii de vârf al ţării ce se întâmplă la acest capitol şi mai sunt câteva subiecte care s-au disutat pe larg în presă şi avem unele informaţii de la SIS, cum ar fi dublele identităţi pe care trebuie să le punem în discuţie”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că săptămâna precedentă, deputatul PPDA, Chiril Moţpan a declarat că mai mulţi politicieni şi jurnalişti au fost filaţi şi interceptaţi. Tot atunci în presă a apărul că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc ar avea mai multe identităţi.
 

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Bacul de la Molovata va efectua curse zilnice suplimentare

Ştiri / Regional

31 Mai 2020 / 14:14

Bacul de la Molovata va efectua curse zilnice suplimentare

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 13:40

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Vezi arhiva