Ştiri

Sursa imaginii: jurnal.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

15 Oct. 2020 / 15:40

Pro Moldova propune ca pensia minimă să fie egală cu minimul de existenţă

Pensii nu mai mici decât minimul de existenţă, adică de cel puţin 2.100 de lei. Asta propune liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, care a înaintat o iniţiativă legislativă de modificare a legii privind pensiile, dar şi a Constituţiei. În cadrul unui briefing, Candu a îndemnat deputaţii să semneze cererea de convocare a şedinţei Parlamentului săptămâna viitoare, 22 octombrie, relatează Mesager.

Potrivit parlamentarului, această promisiune a fost făcută de majoritatea concurenţilor electorali, iar astfel, iniţiativa va fi expediată tuturor fracţiunilor parlamentare.

„Acest lucru poate fi considerat ca şi un test. Toţi sunt acum în campanie electorală, dar asta nu ar încurca cu absolut nimic ca acei candidaţi care sunt astăzi reprezentanţi în Parlament să vină în Legislativ şi să voteze aceste proiecte de lege, iar legat de Constituţie, modificarea Legii Supreme să fie iniţiată prin a semna cel puţin 34 de deputaţi”, a declarat Andrian Candu.

Menţionăm că, de la 1 octombrie 2020, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1.143 de lei. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în semestrul întâi al anului 2020, minimul de existenţă a constituit în medie 2.082 de lei pe lună pentru o persoană.

Comentarii