Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

30 Sep. 2020 / 13:00

„Pro Moldova” propune ca tratamentul la domiciliu al pacienţilor bolnavi de COVID-19 să fie compensat

„Pro Moldova” va înregistra astăzi la Parlament o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, astfel încât tratamentul la domiciliu destinat pacienţilor infectaţi cu COVID-19 să fie compensat din partea statului. Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, a declarat că fondul de asigurări obligatorii de asistenţă medicală dispune de suficiente mijloace financiare.

„Medicamentele să fie compensate sută la sută, serviciile care sunt prestate, inclusiv analizele care se dau, testul care se dă, radiografia sau tomografia care trebuie făcută la plămâni - toate să fie asigurate din partea statului. Bani în bugetul asigurărilor medicale există. În această peroioada a anului 2020 mai puţini cetăţeni cu alte afecţiuni s-au adresat la medic. Mai mulţi au încercat să evite cumva serviciile medicale în această perioadă. Multe medicamente care sunt compensate nu au fost folosite şi respectiv în bugetul fondului de asigurări obligatorii de asistenţă medicală sunt bani care nu au fost cheltuiţi”, a spus Andrian Candu.

Preşedintele „Pro Moldova” a menţionat că va solicita Biroului permanent al Parlamentului ca acest proiect să fie inclus în ordinea de zi cât mai repede.

 

Comentarii