Ştiri

Sursa imaginii: captură video privesc.eu

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

15 Iul. 2020 / 11:45

„Pro Moldova”: Vom semna orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Deputaţii fracţiunii „Pro Moldova” vor semna şi vor vota în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Anunţul a fost făcut de liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, în cadrul unui briefing.

„Cei de la Pro Moldova, 14 deputaţi vom semna şi vom vota fără nicio ezitare orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Nu vom avea nicio rezervă şi ezitare pentru a trimite această guvernare în istorie”, a declarat Andrian Candu.

Şi deputatul neafiliat Octavian Ţîcu a anunţat că a semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului iniţiată de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr. Astfel, 12 semnături stau sub textul documentului. Octavian Ţîcu este de părere că doar instalarea unui guvern proeuropean asumat de Blocul ACUM, poate scoate ţara din pandemie, criza economică şi izolarea internaţională, precum şi pregăti contextul pentru alegeri prezidenţiale libere şi corecte.

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, insistă însă că miza nu constă doar în depunerea moţiunii. Sandu a declarat la un post privat de televiziune că voturile pentru demisia Guvernului condus de Ion Chicu trebuie căutate în continuare la Partidul Democrat din Moldova. PAS a anunţat că va decide la Consiliul naţional de sâmbătă dacă îşi asumă moţiunea.

În data de 14 iulie cei 11 deputaţi Platformei DA au semnat moţiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu. Pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 26 de semnături. Pentru demiterea guvernului însă e nevoie de 51 de voturi în Parlament. În prezent, majoritatea parlamentară PSRM şi PDM are 50 de mandate, iar unele proiecte de legi sunt susţinute şi de independentul, Alexandru Oleinic.

Comentarii