Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

30 Iun. 2020 / 10:43

PSRM cere deputatului Ştefan Gaţcan să-şi depună mandatul

După ce Ştefan Gaţcan a părăsit PSRM şi a aderat la partidul „Pro Moldova”, socialiştii îi cer să-şi depună mandatul de deputat. Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing că PSRM va depune eforturi ca actualul Legislativ să fie dizolvat şi optează pentru reducerea numărului de deputaţi.

„El va fi exclus astăzi la şedinţa fracţiunii. Cererea domnului Gaţcan a adus-o Sergiu Sîrbu. Domnule Gaţcan, dacă în dumneavoastră mai este un pic de bun-simţ, atunci depuneţi mandatul şi plecaţi din Parlamentul Republicii Moldova. PSRM, cea mai mare forţă din Parlament, cel mai mare partid declară război şi va face tot posibilul pentru ca acest Parlament să fie dizolvat. De asemenea, vom susţine iniţiativa preşedintelui de a reduce numărul deputaţilor. Nu are nevoie Parlamentul Republicii Moldova de atâtea persoane anonime a căror preocupare e să facă doar târg politic”, a declarat Batrîncea.

Totodată, preşedintele fracţiunii parlamentare a Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, a anunţat că va depune o sesizare la Procuratura Generală.

„Personal, eu voi depune o sesizare la procuratură în care voi menţiona că cu câtva timp în urmă am avut o discuţie cu domnul Gaţcan, în care el a menţionat despre faptul încercării de a fi corupt. Când mi-a spus că a fost contactat, a fost vorba de 500.000 de euro. Sunt sigur că suma a fost triplată. Depuneţi mandatul şi donaţi banii pe care i-aţi primit medicilor care luptă împotriva COVID”, a declarat Corneliu Furculiţă.

Contactat de Moldova 1, deputatul „Pro-Moldova”, Sergiu Sîrbu a negat însă că l-ar fi corupt pe Ştefan Gaţcan. 

„Sunt nişte minciuni, vom ataca şi la Procuratură pentru calomnie. Într-adevăr, eu am depus cererea la Parlament, din simplul motiv că sunt secretarul Grupului Pro-Moldova”, a declarat Sergiu Sârbu. 

Şi, Gaţcan neagă acuzaţiile şi spune că nu a primit bani pentru a adera la „Pro Moldova”.

„Este o decizie a mea personală, nu este influenţată de nimeni. Eu stimez foarte mult colegii din PSRM. Vă rog frumos să nu veniţi cu atacuri în adresa mea, rudelor, prietenilor, pentru că aceasta nu mă motivează să iau alte decizii”, a declarat în cadrul unui briefing Ştefan Gaţcan.  

Ulterior, mai mulţi deputaţi socialişti au protestat în faţa clinicii private, fondată de Ştefan Gaţcan, iar câţiva tineri au depus o coroană funerară la poarta instituţiei.

Între timp, deputaţii de la Pro Moldova spun că ar fi persecutaţi şi ameninţaţi cu răfuială fizică pentru ca Ştefan Gaţcan să-şi depună mandatul de parlamentar.

„Careva din colegii noştri au fost opriţi pe podul de la Hânceşti sau podul de la Telecentru. S-au făcut mari presiuni, inclusiv ameninţări fizice, inclusiv cu răfuiala fizică”, a declarat deputatul „Pro Moldova”, Vladimir Cebotari.

Amintim că, în această dimineaţă, deputatul Ştefan Gaţcan a anunţat pe o reţea de socializare că părăseşte rândurile fracţiunii parlamentare PSRM şi aderă la partidul „Pro Moldova”. 

Comentarii