Ştiri

Sursa imaginii: captură video: realitatea.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

18 Feb. 2020 / 14:55

PSRM propune Parlamentului votarea unei declaraţii privind politica externă echilibrată a Republicii Moldova

Proiectul unei Declaraţii cu privire la politica externă echilibrată a Republicii Moldova în interesul cetăţenilor, a fost prezentată astăzi de deputaţii din Fracţiunea PSRM a Parlamentului.

Potrivit proiectului, ”Parlamentul Republicii Moldova, în calitatea sa de organ reprezentativ suprem al poporului şi unica autoritate legislativă a statului, potrivit art. 60 din Constituţia Republicii Moldova, în interesul cetăţenilor ţării, va decide necesitatea promovării de către statul nostru a unei politici externe echilibrate”, se arată în textul proiectului.

„A venit momentul ca toate partidele să-şi asume erorile politice din trecut care au dus la divizarea ţării pe false criterii geopolitice, este momentul ca toţi politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, să-şi unească eforturile pentru a repune Republica Moldova pe o platformă externă echilibrată, una prin intermediul căruia cetăţenii moldoveni să se simtă protejaţi şi sprijiniţi, indiferent că se află în ţară sau peste hotare”,  a specificat Adela Răileanu.

Tot în cadrul briefingului, deputatul socialist Vlad Batrâncea a venit cu o reacţie, ca răspuns la declaraţia deputatului PAS, Igor Grosu, potrivit căreia, în vara lui 2019, PSRM ar fi dorit acceptarea de către Blocul ACUM a conceptului de federalizare a ţării.

„Îmi pare foarte rău că colegii aduc informaţii toxice în spaţiul public care nu corespund adevărului. Nu este frumos dragi colegi din blocul ACUM, înţelegem lupta politică, înţelegem că cineva vrea să fie mai plăcut pentru public. Nu am insistat niciodată pe discuţii legate de limbă, istorie şi cu atât mai mult despre federalizare”, a spus Vlad Batrâncea.

Acesta a  menţionat că PSRM este deschis să iasă în dezbateri pe orice subiect.

Amintim că în aceste zile deputaţii PDM, PAS şi PPDA negociază o declaraţie privind  parcursul european al Republicii Moldova care ar urma să fie, la fel, pusă la vot în Parlament. 

Comentarii