Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Igor Dodon

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

18 Feb. 2020 / 18:39

PSRM şi PDM neagă că ar purta discuţii în vederea creării unei coaliţii

Discuţii despre crearea unei coaliţii între PSRM şi PDM nu au avut loc. Este asigurarea venită din partea democraţilor, care spun că o astfel de decizie nu se ia doar de conducerea formaţiunii, ci de Consiliul Politic Naţional. La rândul lor, socialiştii afirmă că, deocamdă, formatul întâlnirilor cu democraţii reprezintă o platforma de promovare comună a unor proiecte sociale.

„Eu cred că vor fi discuţii între două partide, eu sunt absolut sigur că aceste discuţii trebuie să dureze, aceste discuţii nu se duc în cadrul unei singure şedinţe. Probabil că trebuie să pornim de la ce vrem să realizăm, dacă este o bună înţelegere la ceea ce vrem să realizăm deja este sens să discutăm mai departe”, a specificat deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea.

Partidul Democrat din Moldova a emis un comunicat de presă în care anunţă că nu poartă în prezent discuţii pentru crearea unor alianţe.

„Partidul Democrat infirmă speculaţiile care au apărut în spaţiul public referitoare la negocierea unei eventuale coaliţii PD-PSRM. Partidul Democrat nu poartă în prezent discuţii pentru crearea unor alianţe. Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Naţional al PDM, în mod democratic şi transparent. Reacţiile virulente apărute public nu au nicio motivaţie”, se arată în comunicat. 

De menţionat că aseară la Parlament a avut loc o şedinţa PDM - PSRM. Prezenţi au mai fost şeful statului Igor Dodon, preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi şi prim-ministrul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat emis ulterior, liderii PSRM şi PDM au făcut un schimb de opinii cu conducerea ţării în ceea ce priveşte agenda comună de lucru a Parlamentului şi Guvernului, dar au cerut şi o adaptare cât mai bună a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide şi le-au asumat în faţa cetăţenilor. Potrivit celor două formaţiuni, sprijinul pentru actualul Executiv este bazat pe o platformă socială şi nu pe una politică.

Comentarii