Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

02 Dec. 2019 / 12:26

Reacţia ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, la moţiunea înaintată în Parlament de Blocul ACUM

Ministrul Apării, Victor Gaiciuc susţine că moţiunea simplă care a fost înaintată în Parlament împotriva sa, reprezintă „lipsa de activitate parlamentară şi criza de idei în care se află Blocul ACUM, prin inventarea de false pretexte pentru moţiuni în Parlament”, scrie Victor Gaiciuc, într-o postare pe Facebook.

Totodată el suţine că nu le va oferi răspunsuri deputaţilor din ACUM, ci cetăţenilor care au dreptul să fie informaţi corect.

„În anul 2016 am participat la conferinţa ştiinţifică naţională „Biserica ortodoxă din Moldova şi statul. Credinţă şi cunoaştere”, organizată de Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova. În luarea mea de cuvânt, în cadrul evenimentului respectiv, am vorbit audienţei despre forţa spiritului unei armate, despre faptul că motivaţia cu care militarii îşi îndeplinesc misiunile este mai puternică uneori decât dotarea tehnică pe care o au. În acest context am dat şi exemplul unor armate mici ca număr, poate nu foarte dotate tehnic, dar a căror motivaţie în luptă a fost foarte mare. Aici a fost şi o referire la Donbas, pe lângă alte exemple, fără a da calificative de un fel sau altul. Asta e tot şi nimic mai mult, iar dacă exprimarea mea în acel pasaj nu a fost suficient de clară şi ar fi putut naşte întrebări, se putea viziona întregul discurs şi s-ar fi evitat speculaţiile şi manipulările”, susţine ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

El consideră că, autorii moţiunii au furnizat doar un pasaj din acel discurs, încercând astfel să manipuleze opinia publică.

„O spun clar, ca să nu mai fie loc de speculaţii: ca cetăţean, militar în rezervă şi ministru al Apărării, am respectat şi voi respecta întotdeauna integritatea teritorială a Ucrainei. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a contribui la buna cooperare între Republica Moldova şi Ucraina, pentru ca împreună să contribuim la întărirea securităţii în regiune, în interesul cetăţenilor noştri, cărora avem datoria să le asigurăm un trai în linişte şi pace”, a mai declarat Victor Gaiciuc.

Reamintim că la 29 noiembrie, deputaţii Blocului ACUM au depus în plenul Parlamentului  o moţiune simplă împotriva activităţii ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Ei îşi motivează decizia prin faptul că la câteva zile de la învestirea Guvernului Chicu, în spaţiul public a apărut o înregistrare în care ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, aduce drept exemplu pentru Armata Republicii Moldova „spiritul de luptă” al forţelor separatiste.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 13:00

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Vezi arhiva