Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

12 Noi. 2019 / 15:10

Reacţia partidelor politice după demiterea Guvernului

După ce Cabinetul de miniştri în frunte cu premierul Maia Sandu a fost demis astăzi în plenul Parlamentului prin moţiunea de cenzură depusă de către PSRM, partidele politice din Republica Moldova au venit cu reacţii.

Astfel, Partidul Liberal declară că Igor Dodon şi PSRM au găsit susţinere la aliaţii săi din PDM pentru a da jos Guvernul Sandu şi pentru a moşteni sistemul mafiot al lui Plahotniuc, relatează Radio Moldova Actualităţi. „Astăzi nu este vorba de căderea Guvernului Sandu, astăzi este despre încă o palmă dată justiţiei şi statului de drept, şi un cuţit în spate fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, din partea celor din PSRM şi PDM, care vor, cu orice preţ, să menţină totul subjugat în Moldova, tot ce a mai rămas şi pe toţi care au rămas”, se arată într-un comunicat al liberalilor.

La rândul său, Partidul Liberal Democrat se arată profund dezamăgit de prestaţia coaliţiei PSRM-ACUM, care „la nici şase luni de la creare s-a destrămat prin demiterea Guvernului”. Potrivit formaţiunii, atât PSRM, cât şi Blocul ACUM „au demonstrat că, totuşi, interesele de partid prevalează asupra angajamentelor asumate în faţa oamenilor şi a partenerilor externi”.

Potrivit Radio Moldova Actualităţi, Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia condamnă acţiunea comună a Partidului Socialiştilor şi a Partidului Democrat de demitere a Guvernului Maia Sandu. „Această acţiune va abate Republica Moldova de la drumul său european, pune în pericol valabilitatea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE şi în mod implicit păstrarea regimului de liberă circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova în statele UE”, susţin membrii partidului.

Vicepreşedintele PPEM, Eugen Sturza, susţine că Blocul ACUM trebuie să-şi ceară scuze de la cetăţenii cu viziune occidentală pentru criza pe care au produs-o. Ei sunt datori să întoarcă poporului instituţiile statului, capturate de socialişti prin propria complicitate. Iar acest lucru se poate întâmpla prin reconfigurarea majorităţii parlamentare. Altfel nu ne rămâne decât să mergem în anticipate şi cetăţenii să-i aleagă pe cei care merită cu adevărat să conducă ţara”, a menţionat Eugen Sturza, într-o postare pe Facebook.

Menţionăm că astăzi, 12 noiembrie, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu, depusă de către Partidul Socialiştilor, a fost susţinută în Parlament cu o majoritate de voturi, după mai multe ore de dezbateri. Astfel, Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură cu 63 de voturi.

Comentarii