Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

23 Mai 2020 / 15:58

Reacţia şefului statului la schimbul de replici între premierul Ion Chicu şi europarlamentarul Siegfried Mureşan

Preşedintele Igor Dodon susţine că „în ultimele zile au fost făcute mai multe declaraţii care ar putea afecta în mod nejustificat relaţiile bune şi parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiţi parteneri externi şi, în special, cu România şi Federaţia Rusă”. Reacţia vine după ce, pe parcursul zilei de 22 mai, a avut loc un schimb de replici pe reţelele de socializare între premierul Ion Chicu şi europarlamentarul Siegfried Mureşan.

„Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova şi instituţiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membri ai unor partide de opoziţie din Republica Moldova şi au o abordare partizană în ceea ce priveşte interesul cetăţenilor noştri, una care creează adesea tensiuni şi distorsionează realităţile din ţara noastră”, a menţionat preşedintele pe pagina sa de socializare.

„Cu regret, în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist şi populist a relaţiilor noastre cu unii dintre partenerii externi şi consider că aceste abordări trebuie să înceteze. Colaborarea noastră trebuie să fie una orientată strict spre interesele cetăţenilor şi să nu fie afectată de diferite declaraţii indiferent de care parte sunt făcute”, a adăugat Igor Dodon.

Precizăm că europarlamentarul Siegfried Mureşan a criticat activitatea Guvernului condus de Ion Chicu, menţionând că acesta „eşuează în gestionarea crizei COVID-19, fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”. La rândul său, prim-ministrul Ion Chicu a afirmat că pentru Guvernul de la Chişinău este importantă opinia cetăţenilor Republicii Moldova.

Comentarii