Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

12 Iul. 2019 / 11:08

Republica Moldova aderă la Acordul CSI în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale

Republica Moldova aderă la Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunităţii Statelor Independente în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale şi asigurarea restituirii lor. Parlamentul a adoptat , în lectura a doua, proiectul de lege, cu votul a 74 de deputaţi.

Documentul a fost aprobat cu o singură rezervă din partea ţării noastre. Republica Moldova se va abţine de la executarea obligaţiilor ce ţin de perfecţionarea bazei normativ-juridice a cooperării şi a mecanismelor de interacţiune.

Implementarea prevederilor Acordului va contribui la creşterea eficienţei în lupta împotriva furtului valorilor culturale, ţinând cont de faptul că fenomenul respectiv a dobândit un caracter transnaţional.

Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Acordului.

Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunităţii Statelor Independente în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale şi asigurarea restituirii lor a fost semnat la Duşanbe, Tadjikistan, la 5 octombrie 2007 de către următoarele state: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghizia, Federaţia Rusă, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina.

Comentarii