Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

20 Noi. 2020 / 17:01

Schimb de replici între deputaţii Vlad Bătrâncea şi Iurie Reniţă

Schimb de replici în Parlament. Asta după ce Autoritatea Naţională de Integritate a iniţiat controlul averilor deputatului din Platforma Demnitate şi Adevăr Iurie Reniţă. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Parlamentului Vlad Bătrîncea, care a depus o sesizare în acest sens. Socialistul a menţionat că a examinat conturile lui Iurie Reniţă şi a constatat că acesta, înainte de a deveni deputat, o perioadă s-ar fi întreţinut din pensia de 3000 de lei. De cealaltă parte, Reniţă respinge acuzaţiile şi le califică drept calomnii, relatează Mesager.

„Trei mii de lei, acesta este venitul oficial al familiei dumnealui. Nu cred că el este capabil să ne răspundă cum în Republica Moldova o familie poate trăi cu aceşti bani având automobile, achitând serviciile comunale, având la sigur contracte pentru internet, telefonie mobilă şi aşa mai departe”, a spus socialistul Vlad Bătrâncea.

De cealaltă parte, într-un briefing de presă, Iurie Reniţă a respins acuzaţiile şi a declarat că toată activitatea sa diplomatică este una transparentă.

„Minciuna este arta lui de a se manifesta plenar. Este o persoană care a făcut şi va face încă foarte mult rău pentru valorile noastre naţionale, pentru integrarea efectivă a noastră în Uniunea Europeană, deoarece este conectat direct la serviciile secrete ruseşti”, a replicat Iurie Reniţă.

Contactată de Moldova 1, şefa serviciului de presa al ANI, Maria Dastic, a declarat că există un control inițiat pe numele deputatului Renită, în rezultatul unei sesizări depuse de Bătrâncea. Inspectorul de integritate căruia i-a revenit aceasta sesizare a inițiat controlul, iar în cazul în care se vor constata anumite încălcări ale legislației, ANI va emite un act de constatare. De menționat că inițierea unui control poate însemna și un act de încetare, daca inspectorul va considera că informațiile nu sunt probatorii.

Comentarii