Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

14 Aug. 2020 / 18:35

Schimb de replici între premierul Ion Chicu şi deputatul Alexandru Slusari

Schimb de replici între prim-ministrul Ion Chicu şi deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Alexandru Slusari. Asta după ce, într-o postare de pe o reţea de socializare, premierul a scris că unele formaţiuni politice ar sta la baza protestelor organizate de fermieri în ultimele trei zile. La rândul său, vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, declară că singurii organizatori ai protestelor este guvernarea.

Într-o postare pe o reţea de socializare, premierul Ion Chicu a scris că unul dintre agricultorii protestatari care ar fi şi reprezentant al Platformei DA din Ştefan Vodă ar fi achitat, în ultimii cinci ani, pentru cele 895 de hectare pe care le deţine, impozite în valoare de peste un milion de lei. Asta în timp ce suma subvenţiilor acordate de stat pentru acesta, în perioada 2015-2020, a fost de peste 2 milioane 200 de mii de lei.

„Acum, activistul PPDA blochează drumurile, ca acei oameni şi agenţi economici care-l întreţin pe el ani la rând să nu poată circula şi activa în mod normal”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Potrivit premierului, agricultorii păgubiţi au nevoie de ajutor, însă acest suport va fi acordat în măsura posibilităţilor bugetului.

De altă parte, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, spune că agricultorii sunt supuşi unei campanii de denigrare şi respinge acuzaţia că protestul ar fi organizat de Platforma DA.

„Mă simt flatat de această afirmaţie, că eu şi colegii mei suntem organizatorii unor proteste la care participă mii de fermieri. Dacă să analizăm atent, acolo sunt membrii diferitor partide. Dacă premierul consideră că eu şi colegii putem organiza ieşirea masivă a agricultorilor din diferite partide, îl priveşte pe domnul prim-ministru această afirmaţie. De fapt, organizatorul principal al protestelor este actuala guvernare care a reacţionat la catastrofa din agricultură cu neglijenţă crasă şi atitudine arogantă. Şi pentru acest guvern, ca şi pentru multe alte guverne de până acum ramura agricolă a rămas la statutul de cenuşăreasă”, a declarat deputatul DA, Alexandr Slusari.

Amintim că, agricultori din peste zece raioane au ieşit la protest în data de 11 august. Protestele au continuat şi astăzi, atât la Chişinău, cât şi în mai multe raioane. Fermierii afirmă că banii pe care autorităţile sunt gata să-i plătească, şi anume peste o mie de lei pentru fiecare hectar de teren afectat de secetă, nu ar fi suficienţi. Producatorii cer subvenţii în valoare de trei mii de lei per hectar şi declararea stării de urgenţă în agricultură pentru zona de sud a ţării

Comentarii