Ştiri

Sursa imaginii: telegraph.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

18 Sep. 2020 / 20:02

Socialistul Vlad Bătrâncea enumeră realizările actualei guvernări

Veniturile bugetului public naţional din acest an sunt mai mari decât în ​​anii precedenţi, ceea ce se datorează disciplinei financiare, gestionării mai eficiente a banilor publici şi eliminării schemelor financiare. Afirmaţia aparţine secretarului executiv al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea. Polticianul a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă proiectele realizate de actuala guvernare. Socialistul a atras atenţia că pe timp de criză pandemică şi secetă, autorităţile au găsit bani pentru a achita pensiile şi alocaţiile sociale şi pentru a le acorda agricultorilor un ajutor financiar, relatează Mesager.

„Cele mai multe realizări în domeniul pensiilor, salariilor şi îndemnizaţiilor s-au făcut în 2020, în perioada când Republica Moldova a fost lovită de o criză fără precedent, de pandemie, atunci când ea a fost blocată de fapt de situaţia sanitară. În anul când a avut loc secetă, când avem pierderi economice s-a făcut cel mai mult”, a declarat Vlad Batrîncea.

El a ţinut să menţioneze că Guvernul Chicu, în acest an complicat a reuşit să le majoreze medicilor salariile.

„Pentru majorarea salariilor medicilor am prevăzut şi sunt la buget bani - cu 30% - 1 septembrie, 30% - 1 ianuarie. Nu de aceea că cineva face lucruri frumoase, dar pentru că este o necesitate vitală”, a subliniat Batrîncea.

Deputatul a remarcat şi faptul că Executivul a găsit suplimentar alte 140 de milioane de lei pentru ca la 1 septembrie şcolile şi grădiniţele din ţară să-şi reia activitatea. Vlad Batrîncea a amintit şi de indexarea pensiilor, care, în premieră, se face de două ori pe an. Guvernul a mai intervenit prin două plăţi unice - de 700 şi de 900 de lei.

„Acest lucru nu este un cadou, este un adaos pentru pensionarii cu pensie sub 3.000 de lei”, a mai spus deputatul.

Vicepreşedintele Parlamentului a menţionat că 2020 este un an foarte dificil pentru Republica Moldova, dar în pofida acestui fapt, datorită disciplinei şi bunei organizări, au fost identificate fonduri pentru proiecte sociale.

Comentarii