Ştiri

Sursa imaginii: caleaeuropeana.ro

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

15 Mai 2019 / 08:34

Stadiul actual al relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, discutat la Bruxelles

Prim-ministrul în exerciţiu Pavel Filip a avut ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere. Principalele teme de discuţie au vizat situaţia post-electorală din ţară, precum şi stadiul actual al relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic şi cooperarea pentru dezvoltare, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autorităţile Republicii Moldova şi nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă atât realizările, cât şi domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare.

Premierul Pavel Filip a reiterat că modernizarea ţării şi implementarea agendei de asociere sunt proiecţiunile strategice pentru ţara noastră. Totodată, prim-ministrul a exprimat speranţa ca următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat.

În condiţiile actuale, expertiza şi susţinerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuşi transformarea Republica Moldova şi apropierea de UE. În acest context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experţi, precum şi pentru reluarea asistenţei financiare.

Prim-ministrul în exerciţiu s-a aflat în perioada 13-14 mai într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde a participat la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE).

Comentarii