Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

30 Iul. 2020 / 11:07

Tatiana Molcean, noul ambasador al Republicii Moldova în Elveţia

Tatiana Molcean este noul ambasador al Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret în acest sens.

„Doamna Molcean are o experienţă de activitate destul de mare în instituţia diplomatică a ţării noastre, dar prima în calitate de ambasador. Împreună cu ministrul Oleg Ţulea şi consilierul prezidenţial pe politică externă, Aureliu Ciocoi, am discutat cu dumneaei despre perspectivele de colaborare a ţării noastre cu Elveţia, precum şi i-am urat succes în exercitarea primei sale misiuni diplomatice, menţionând importanţa consolidării relaţiilor de cooperare cu Elveţia, care are un rol semnificativ în politica europeană şi cea internaţională”, se arată într-o postare publicată de şeful statului pe o reţea de socializare.

Menţionăm că Tatiana Molcean a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, condus de Oleg Ţulea.

Ambasada Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană este situată la Geneva şi îndeplineşte, prin cumul, funcţiile reprezentanţei pe lângă Oficiul ONU, sediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale altor organizaţii internaţionale.

Comentarii