Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

21 Apr. 2019 / 13:41

Ucrainenii din Moldova îşi pot exercita dreptul la vot

Ucrainenii din Moldova îşi pot exercita dreptul la vot. La Chişinău a fost deschisă o secţie de votare la Ambasada Ucrainei din Chişinău.

Cetăţenii ucraineni din Republica Moldova pot vota în 2 secţii de votare, una deschisă la consulatul din Bălţi şi alta deschisa la Ambasada Ucrainei din Chişinău. Până acum nu au fost înregistrate incidente.

În primul tur al scrutinului, la Chişinău, au votat aproximativ 700 de oameni. Iar până la această oră s-au acumulat peste 100 de voturi.

Oamenii spun că au venit să voteze pentru pace şi condiţii de viaţă mai bune.

Lupta se dă între actorul de comedie Vladimir Zelenschi şi preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko. Secţiile de votare s-au deschis în Ucraina la ora 08:00 şi se vor închide la 20:00.

Pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din Ucraina au fost deschide 29.982 secţii de votare în 200 de regiuni. În registrul alegătorilor sunt înscrişi 30,3 milioane de oameni. Poliţiştii au înregistrat deja peste 100 de nereguli la secţiile de votare. Primul tur al alegerilor prezidenţiale din statul vecin a avut loc în 31 martie. Atunci, Petro Poroşenko a obţinut 15,95% din voturi, iar Vladimir Zelenski - 30,24%.

Comentarii