Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

06 Dec. 2019 / 17:25

Un deputat PAS cere revocarea din funcţie a preşedintei Parlamentului

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Oazu Nantoi, a declarat într-un briefing de presă că preşedintele parlamentului Zinaida Greceanîi trebuie revocată din funcţie.

Nantoi a menţionat că „spikerul legislativului promovează politicile Partidului Socialiştilor în ceea ce priveşte contactele externe ale Parlamentului Republicii Moldova ceea ce contravine nu numai bunului simţ, dar şi Constituţiei Republicii Moldova”, a declarat Nantoi.

Deputatul PAS, a făcut referire la cazul de la sfârşitul lunii august, când preşedintele Parlamentului, Zinaida Grecianâi, nu l-ar fi felicitat personal pe noul şef al Radei de la Kiev, aşa cum a făcut-o o lună mai târziu în cazul Valentinei Matvienko, cu ocazia realegerii în funcţia de preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului rus. Iar în octombrie, potrivit lui Nantoi, Greceanâi a refuzat invitaţia omologului său ucrainean de a participa la ce-a de-a 12-a sesiune anuală a GUAM.

În locul ei, l-a delegat pe democratul Alexandru Jizdan.

Contactat telefonic de Radio Moldova Actualităţi, şefa direcţiei comunicare al Parlamentului, Iuliana Bordeianu, a declarat că Zinaida Greceanîi nu comentează declaraţiile lui Oazu Nantoi.

 

Comentarii