Ştiri

Sursa imaginii: captură video/privesc.eu

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

23 Sep. 2020 / 11:17

Violeta Ivanov: Cerem convocarea de urgenţă a Comisiei agricultură şi industrie alimentară

Fracţiunea parlamentară a Partidului Politic „Şor” cere convocarea de urgenţă a Comisiei agricultură şi industrie alimentară, creată în vederea elaborării unui plan naţional de irigare a terenurilor agricole. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi, 23 septembrie, în cadrul unui briefing, de deputata fracţiunii „Şor” Violeta Ivanov. Potrivit ei, problemele cu care se confruntă agricultorii nu suportă amânarea, or, consecinţele pot fi ireversibile.

„Se vorbeşte mult de secetă, dar nu se întreprinde nimic. Este revoltător că Republica Moldova, care este amplasată între două râuri mari, se sufocă. Moldova are nevoie de acţiuni concrete în acest domeniu. În iulie a fost creată o comisie pentru elaborarea planului national de irigare, care până acum doar a schimbat denumirea din plan în strategie. De aceea, fracţiunea parlamentară a Partidului „Şor”, dar şi eu ca membru al acestei comisii, propun convocarea în regim de urgenţă a comisiei speciale, pentru a veni cu soluţii clare în acest domeniu”, a declarat deputata.

În context, Violeta Ivanov a făcut apel către membrii comisiei să dea curs invitaţiei.

Amintim că, la începutul lunii iulie, Parlamentul a adoptat o hotărâre cu privire la constituirea unei comisii speciale pentru elaborarea Programului naţional de irigare a terenurilor agricole. Preşedinte al comisiei a fost ales deputatul independent Alexandr Oleinic. Potrivit documentului, comisia, formată din şapte membri, în comun cu specialiştii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediu, ai Ministerului Finanţelor, reprezentanţii asociaţiilor specializate din agricultură, experţii naţionali şi internaţionali, mediul academic, alte instituţii ale statului să elaboreze timp de cinci luni şi să prezinte Parlamentului spre aprobarea proiectul Programului naţional pentru irigarea terenurilor agricole.

Comentarii