Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

25 Sep. 2020 / 18:28

Vlad Filat va depune o plângere la procuratură pe numele fostului său avocat Igor Popa

„Apără-mă de aşa un avocat, că de procurori mă voi apăra şi singur". Astfel a reacţionat preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, la declaraţiile făcute de fostul său avocat Igor Popa în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Fostul premier a negat acuzaţiile aduse şi spune că va depune o plângere la Procuratura Generală pentru ca Popa să fie audiat. Scandalul a pornit după ce fostul apărător al liderului PLDM a făcut mai multe dezvăluiri despre dosarul deschis pe numele lui Vlad Filat, acuzându-l pe acesta că ar fi comis mai multe ilegalităţi, relatează Mesager.

„Eu, în aşa-numitul proces, nu am avut apărare, eu nu am avut avocat. Pentru că modul în care a prezentat el înţelegerea lui de a mă apăra şi modul în care a prezentat el ca atitudine faţă de mine nu poate fi al unui apărător. Este vorba despre crearea unui precedent extrem de periculos. Acest lucru vizează profesia de avocat”, a declarat Vlad Filat.

Contactat de Moldova 1 pentru o reacţie, avocatul Igor Popa nu a răspuns la apelurile noastre.

Miercuri, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, apărătorul a lansat mai multe acuzaţii la adresa fostului premier Vlad Filat. Printre declaraţii se numără şi faptul că Vladimir Plahotniuc şi Vlad Filat ar ţine până în ziua de astăzi legătura şi ar vorbi la telefon. Avocatul a mai spus că Filat ar fi furat în jur de 100 de milioane de euro. Toate aceste acuzaţii au fost respinse de preşedintele PLDM. Mai mulţi colegi de breaslă ai avocatului Igor Popa au criticat acţiunile acestuia, opinând că ar trebui să îi fie retrasă licenţa, pentru că nu ar fi respectat confidenţialitatea informaţiilor oferite de fostul său client. Uniunea Avocaţilor din Moldova nu a venit, deocamdată, cu o reacţie la dezvăluirile făcute de Popa, însă preşedintele instituţiei, Emanoil Ploşniţa, a declarat pentru presă că subiectul va fi abordat în cadrul Comisiei pentru etică şi disciplină, care urmează să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

 

 

Comentarii