Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

09 Sep. 2020 / 08:10

Află detalii din activitatea de creaţie a membrilor Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Moldova la „Arpeggiando''

În fiecare zi de miercuri, începând cu 9 septembrie, ora 21:30, Radio Moldova invită radioascultătorii la emisiunea „Arpeggiando", ce reliefează portrete componistice şi secvenţe din activitatea de creaţie a membrilor Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Moldova (UCMM).

În cadrul emisiunii vor fi difuzate creaţii din genul muzicii savante contemporane. Realizatoarea emisiunii va fi compozitoarea şi pianista Lidia Ciubuc, membră a Consiliului de conducere al UCMM.

Lidia Ciubuc participă în calitate de compozitoare şi pianistă în numeroase recitaluri, festivaluri naţionale şi internaţionale. Este co-director artistic organizatoric al Festivalului Internaţional ,,Zilele Muzicii Noi'” şi participantă activă în calitate de compozitoare şi pianistă. Creaţia sa cuprinde lucrări componistice în diverse genuri, interpretate de muzicieni din Moldova şi din străinătate şi publicate în Culegeri de muzică contemporană.

În calitate de pianistă desfăşoară o activitate interpretativă în prestigioase săli. A realizat numeroase colaborări internaţionale cu dirijori, compozitori, solişti vocali şi instrumentali, coruri, orchestre, ansambluri.

Fii alături de Radio Moldova şi on-line pe trm.md, în fiecare zi de miercuri, începând cu 9 septembrie, ora 21:30.

 

 

Comentarii