Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

23 Dec. 2019 / 15:22

Concertul de Gala al Orchestrei Filarmonicii din Viena, în audiţie la RMM

În ajun de Crăciun pe stil nou, Radio Moldova Muzical (RMM), va transmite, în redifuzare de la TV Moldova 1 Concertul de Gala al Orchestrei Filarmonicii din Viena de la „Teatro alla Scala” sub bagheta dirijorală a lui Placido Domingo şi Gustavo Dudamel.

Plácido Domingo este un tenor şi dirijor spaniol. Este renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de câmtăreţ liric sau tenor lirico-dramatic care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, prin virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice.

Gustavo Dudamel este un dirijor şi violonist cu o bogată activitate concertistică în ţara natală, dar şi în Statele Unite ale Americii şi în mai multe ţări europene. Este în prezent dirijorul onorific al Orchestrei Naţionale a Suediei „Gothemburg Symphony”, din Gotenderg (înfiinţată în 1905), iar în sezonul 2017/2018 conduce Orchestra Filarmonică din Los Angeles, fiind director muzical şi artistic al acesteia. A fost dirijorul celebrului cencert de anul nou de la Viena în anul 2017.

Împreună cu Orchestra Filarmonicii din Viena vor mai evolua Juan Diego Florez, Jonas Kaufmann, Yuja Wang şi Sonya Yoncheva.

Fii alături de Radio Moldova Muzical, marţi, 24 decembrie, începând cu ora 22:40.

 

Comentarii