Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

31 Iul. 2020 / 09:00

„De Profundis”: Descoperă lumea miraculoasă a muzicii la RMM

Muzica... Cine nu cunoaşte acest cuvânt? Şi cine nu ascultă, nu cântă sau nu fredonează deseori melodiile preferate? Dar cunoaştem noi oare cu adevărat ce ne spune acest magic fenomen? Există muzică diferită. Una se aşează uşor pe auz şi mesajul ei nu este greu de perceput, iar alta cere o anumită pregătire pentru a putea fi înţeleasă. Aceasta pentru că ea vine din înălţimi la care spiritul trebuie să urce pentru a putea descifra taina ascunsă în sunetele ei.

Emisiunea „De Profundis” este dedicată muzicii geniilor acestei arte şi înţelepciunii pe care ea o conţine în sine. Marea muzică conţine înţelepciune, deoarece ea este armonie, iar armonia este vârful înţelepciunii.

Ne dorim să vă familiarizăm cu muzica compozitorilor F. Schubert, F. Mendelssohn-Bartholdy, F. Chopin, F. Liszt, J. Haydn, L. v. Beethoven, J. S. Bach, S. Rahmaninov şi alţii. Urmărindu-le, melomanii vor pătrunde în misterioasa lume a celor mai înălţătoare creaţii din muzica universală.

Emisiunea – „De Profundis. Din înţelepciunea marilor muzicieni” poate fi audiată în fiecare sâmbătă şi, în reluare, duminică la 19:00 la Radio Moldova Muzical sau pe trm.md. Muzicologul şi profesorul Ion Gagim ne invită în lumea miraculoasă a muzicii.

Audiţie plăcută!

Comentarii