Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

11 Apr. 2019 / 11:39

Festivalul Internaţional „J.S. Bach” revine cu o nouă ediţie

Radio Moldova Muzical (RMM) invită radioascultătorii pe 11 şi 13 aprilie, pe undele Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD pentru a audia, în transmisiune de la Sala cu Orgă, din capitală, Festivalul Internaţional „Johann Sebastian Bach”, ediţia IX-a.

În acest an Festivalul prezintă patru concerte, cu invitaţi remarcabili din Italia, Rusia, Monaco şi Germania, menite să atragă un public tot mai larg spre magia şi frumuseţea muzicii lui Bach şi a muzicii clasice în general.

Deschiderea Festivalului va avea loc cu un concert tematic – „Bach şi italienii”, cu participarea Orchestrei Naţional de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea (România-Germania), avându-l ca solist pe cunoscutul oboist italian Luca Vignali, prim-oboist în Orchestra Teatrului de Operă din Roma.

Sâmbătă, 13 aprilie, agenda Festivalului propune o seară de jazz – o tradiţie a evenimentului. Vintskevich – Andrianov Trio din Rusia, un ansamblu format din trei personalităţi remarcabile ale scenei ruseşti - Boris Andrianov (violoncel), Leonid Vintskevich (pian) şi Nick Vintskevich (saxofon), secondaţi de percuţionistul moldovean Petru Moiseev, vor prezenta programul „Bach - reflecţii jazzistice”, alcătuit din improvizaţii jazz pe temele celebrelor suite pentru violoncel de Bach şi alte teme.

Marţi, 16 aprilie, Festivalul va continua cu un recital de orgă neobişnuit. Festivalul se va încheia vineri, 19 aprilie şi va culmina cu un concert vocal-simfonic grandios.

Fiţi alături de RMM şi on-line pe TRM.MD pe 11 şi 13 aprilie, începând cu ora 18:05.

Comentarii