Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

12 Feb. 2019 / 14:27

In memoriam, compozitorul Ion Macovei, la Radio Moldova

În cultura muzicală a poporului nostru, Ion Macovei se înscrie drept unul dintre cei mai talentaţi compozitori din ultimele decenii. Creaţia sa îmbrăţişează cele mai diverse genuri ale artei sonore. Ascultaţi muzica regretatului compozitor Ion Macovei, miercuri 13 februarie la o nouă ediţie a emisiunii „Apreggiando”, de la Radio Moldova.

Redactorul-prezentator Oleg Şova a selectat din arhiva Radioului Naţiona secvenţe cu interviurile şi muzica lui Ion Macovei. 

„Ca să înţelegi cine sunt eu cu adevărat, ar trebui neapărat să coborâm la obârşii şi mai trebuie să te convingi că am asimilat în mine toată durerea şi drama acestui pământ. Dacă n-o pot face, n-am să te conving nici pe tine, nici pe cititorii acestor rânduri ce este un compozitor şi de ce este compozitor”, a menţionat compozitorul Ion Macovei, într-un interviu înregistrat din anul 1997.

În cadrul emisiunii urmează să audiem o o rapsodie corală intitulată „Trandafir şi Busuioc”, de Ion Macovei, interpretată de Capela Corală „Moldova”, condusă de Valentin Budilevschi, înregistrare din 1995.

De asemenea, în aceeaşi ediţie va fi difuzat un fragment din oratoriul „Mioriţa” pentru solişti, cor şi orchestră de Ion Macovei în interpretarea Orchestrei Simfonice Nationale a Companiei „Teleradio-Moldova”, condusă de Dumitru Goia. Solişti: Florin Câşlaru, Nicolae Cosheli, Iulia Teashko şi Svetlana Moiseeva.

Fiţi pe pe undele Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD, pe 13 februarie, începând cu ora 21:30.

Comentarii