Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Radio Moldova Promo

01 Noi. 2019 / 14:29

A plecat în eternitate omul de radio, regizorul, Ilie Stratulat

Regizorul Radio Moldova, Ilie Stratulat, s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 74 de ani. În cei aproape 50 de ani de radio, Ilie Stratulat a lăsat drept moştenire în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Naţionale nenumărate spectacole radiofonice, sute de pagini de poezie şi proză sonorizate la microfonul radio, sute de filme dublate în limba română la Televiziunea Naţională şi la ,,Moldova-Film”, mii de emisiuni realizate cu măiestrie şi rafinament artistic

Maestrul Ilie Stratulat a fost un model de nobleţe, de pronunţie românească, dar şi de ţinută în faţa microfonului, iar numele lui va fi mereu asociat cu rafinamentul artistic şi valorile naţionale. Ilie Stratulat rămâne un adevărat exemplu pentru discipolii săi din Radio şi Televiziune.
Prietenii şi colegii se arată profund îndureraţi de această pierdere şi transmit familiei îndurerate, condoleanţe şi compasiune.

„Suntem profund îndureraţi de această pierdere enormă şi în aceste momente de mare tristeţe transmitem condoleanţe şi compasiune familiei îndurerate. Maestre Ilie Stratulat, de astăzi pleci departe după o viaţă dedicată radioului, literaturii, teatrului şi valorilor naţionale. Drum lin printre îngeri! Dumnezeu să te odihnească în pacea Lui! Fie-ţi îngerii aproape şi somnul lin, suflet bun”, se spune în necrologul semnat de colegii Radio Moldova.

Cei care l-au cunoscut pe Ilie Stratulat îşi pot lua rămas bun luni, 4 noiembrie, ora 10:00, în incinta Casei Radio.

Ilie Stratulat va fi înmormântat în Cimitirul Central de pe strada Armenească din Chişinău. 

                                                                                                                                                           Prietenii şi colegii de radio

Comentarii