Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

15 Ian. 2020 / 12:33

„Arpeggiando”: Melodii din repertoriul Capelei Corale „Moldova”

Piese muzicale din repertoriul Capelei Corale Moldova, scrise pe versurile distinsului poet român Mihai Eminescu, de la a cărui naştere s-au împlinit 170 de ani, vor răsuna în cadrul emisiunii „Arpeggiando”, de la Radio Moldova.

Începând cu 21:30 veţi audia melodiile: „Pe lângă plopii fără soţ”, „Lasăţi lumea ta uitată”, „Atât de fragedă”, „Dintre sute de catarge” şi „Frunză verde foi de nuc” pe versurile lui Mihai Eminescu

Mihai Eminescu este considerat drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Activitatea sa literară (de poet, prozator şi jurnalist), desfăşurată timp de ceva mai mult de zece ani, a fost tradusă şi publicată în nenumărate limbi. Mulţi interpreti şi compozitori, îndrăgind versurile lui Mihai Eminecu, au compus piese muzicale care au intrat în istoria culturii noastre naţionale.

Fii alături de Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD, miercuri, 15 ianuarie, începând cu 21:30 şi ascultaţi o nouă ediţie a emisunii „Arpeggiando”. Emisiunea o puteţi asculta în reluare în zilele de marţi şi joi la Radio Moldova Muzical.

 

Comentarii