Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

15 Feb. 2020 / 10:05

„Creatori de valori. Personalităţi şi destine”: Povestea de viaţă a actriţei Zinaida Timofti

Se zice că viaţa e un teatru trist… sau vesel, în funcţie de fazele prin care îţi este dat să treci: faste sau nefaste. În acest context, realizatorii emisiunii „Creatori de valori. Personalităţi şi destine”, Domnita Jechiu, regizor artistic şi readctorul-prezentator Vasile Mija vă propun un dialog despre pasiunea pentru teatru şi primele încercări ale actriţei Zinaida Timofti.


Actriţa, pedagogul şi redactorul Zinaida Timofti, membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova, este vocea blândă a Mariei din filmul „Maria Mirabela”, în regia lui Ion Popescu Gopo. Tot ea este „Cenuşăreasa”, din povestea de la Radio cu care au crescut numeroase generaţii de copii, „Iepuraşul albastru” şi „Raza de Soare”, cea care a dat viaţă sutelor de roluri din cinematografia şi animaţia moldovenească.

Peste ani, vocea Zinaidei Timofti a rămas la fel de caldă şi deosebită. Mai bine de 50 de ani activează în sistemul cinematografiei naţionale, redactor şi actriţă în roluri episodice şi la dublarea filmelor.

Aşadar, dragi ascultători vă invităm să conectaţi aparatele de radio, undele Radio Moldova şi fiţi on-line pe TRM.MD, sâmbătă, 15 februarie, începând cu 21:05, la dialogul cu Zinaida Timofti.

 

Comentarii