Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

01 Aug. 2020 / 09:46

Cunoaşte-i pe noii protagonişti ai emisiunii „Scrisori pentru acasă”, duminică, la Radio Moldova

În această duminică la „Scrisori pentru acasă” ne întâlnim cu Mariana Ţurcanu Batali, un nume care a făcut istorie în muzica autohtonă alături de alte nume sonore şi artişti consacraţi.

A cântat în formaţia „Colinda”, alături de Valeriu Cordineanu, şi regretaţii Mircea Guţu şi Anatol Roşcovan. În 1989 protagonista emisiunii a simţit că Moldova este prea mică şi se decide să treacă Prutul, exact în preajma revoluţiei. Pentru că a descoperit o lume nouă, deschisă pentru cultură, a decis să o i-a de la zero. A cântat în trupa „Secret” şi a participat la concursul „Eurovizion”, în anul de debut al României la acest spectacol muzical, alături de Dan Bitman.

După ani buni în care face o carieră muzicală în România, Mariana Ţurcanu Batali se stabileşte cu traiul în Suedia, unde este invitată să facă parte din juriul „Eurovisionului”, dar în acelaşi timp renunţă la muzică şi se împrieteneşte cu lumea cifrelor.

Actualmente este planificator de producţie la o companie care produce teste pentru Covid-19. Redescoperiţi-o pe basarabeanca Mariana Ţurcanu Batali la „Scrisori pentru acasă”.

Tot în cadrul aceleiaşi emisiuni îl vom cunoaşte şi pe Iurie Cojocaru, stabilit în Marea Britanie, cel care a editat de curând o carte în care se regăsesc poveştile de viaţă ale conaţionalilor care au emigrat în condiţii destul de dificile. Cartea poartă titlul foarte sugestiv „Istorii din străinătate” şi deja cucereşte inimi şi traversează frontiere. Ce l-a motivat pe Iurie Cojocaru să scrie o carte despre exodul basarabean şi cum a fost interacţiunea cu protagoniştii istoriilor publicate, vom afla în cadrul emisiunii. 

Aşadar, Oxana Gherman Roşca şi Aurica Varzari Mirca ne invită duminică, 2 august, începând cu ora 11:30, să urmăriţi o nouă ediţiei a emisiunii „Scrisori pentru acasă” potrivind undele de recepţie ale postului de Radio Moldova sau accesând site-ul TRM.MD.

 

Comentarii