Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

21 Noi. 2020 / 10:04

Dialoguri de suflet, în audiţie la emisiunea „Scrisori pentru acasă”

Dumincă, în cadrul emisiunii „Scrisori pentru acasă”, radioascultătorii vor avea parte de două dialoguri de suflet. Este vorba de Victoria Duford din Marea Britanie şi Elena Profireanu din Irlanda. Deşi se afla departe de casă, reuşesc să găsească modalităţi de conexiune cu patria mamă.

Victoria Dunford este un nume cunoscut nu doar în Moldova, dar şi în Marea Britanie, datorită proiectelor sale care sunt apreciate şi de regina Elisabeta II a Regatului Unit. Acum cinci ani, Victoria a fondat în nordul ţării Centrul Phoenix pentru copii cu nevoi speciale, iar mai nou şi bătrânii singuratici se simt „acasă” la Râşcani.

Pe parcursul anilor, Victoria împreună cu soţul sau John au adus în Moldova sute de tone de ajutor umanitar, iar intreţinerea actualului Complex „Phoenix” rămâne a fi o provocare pentru Victoria Dunford, originară din Mihăileni, Rîşcani, şi stabilită în Marea Britanie. Cum găseşte totuşi soluţii pentru probemele cu care se confruntă şi pentru a pastra lumina în ochii beneficiarilor compexului aflăm în emisiune.

Tot atunci ne întâlnim cu Elena Profireanu, profesoară care atunci când a părăsit Moldova a luat cu ea în Irlanda nu doar aminirile despre meseria la care a visat din copilarie, dar şi materialele didactice pe care le foloseşte în „Ţara de smarald” pentru a le preda româna copiilor conaţionalilor noştri.

Chiar dacă întâmpină dificultăţi în calea sa şi la un moment data a rămas fără sediul unde se desfăşurau orele, Elena Profireanu acceptă să se întâlnească cu discipolii în casa pe care o închiria. Ce o motivează pe concetăţeanca noastră să îşi dedice timpul acestei activităţi pe bază de voluntariat, veţi afla în cadrul emisiunii.

Aşadar, Oxana German Roşca vă aşteaptă pe undele Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD, duminică, 22 noiembrie, începând cu ora 11:30.

Comentarii