Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

03 Aug. 2020 / 08:08

In memoriam Maria Bieşu - 85 de ani de la naştere

S-a născut la 3 august 1935 în satul Volintiri din raionul Ştefan Vodă, iar în acest an ar fi împlinit 85 de ani. De-a lungul timpului, prin muncă asiduă, perseverenţă şi devotament faţă de muzică a dus faima Republicii Moldova în întreaga lume. Vorbim despre Maria Bieşu, fosta primadonă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet, instituţie care îi poartă în prezent numele.

 „Cea mai bună Cio-Cio-San din lume”, este calificativul care a tot însoţit-o de-a lungul vieţii pe Maria Bieşu, asta după ce în anul 1967 a participat la Concursul Internaţional de Canto „Miura Tamaki” de la Tokio, unde a interpretat rolul lui Cio-Cio-San din opera „Madame Butterfly” de G. Puccini. De aici s-a ales cu Premiul I pentru cea mai bună interpretare a rolului. Până atunci, dar şi de atunci cariera primadonei Operei Naţionale a fost în permanentă ascensiune. 

De ziua sa de naştere, redactorul-prezentator Angela Rudenco vă propune să ascultaţi un fragment de la ultimul interviu acordat de marea cântăreaţă postului Naţional de Radio.

Fiţi alături de Radio Moldova on-line pe trm.md, luni, 3 august, începând cu 18:10.

Comentarii