Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

26 Sep. 2020 / 14:00

Petreceţi duminici de suflet cu emisiunea „Scrisori pentru acasă”

Pentru că duminicile sunt pentru suflet, pentru comunicare şi destindere vă invităm să va rezervaţi timp pentru a urmări o nouă ediţie a emisiunii „Scrisori pentru acasă”. În acest scop vă sugerăm să potiviţi cea mai frumoasă ie în caz că aveţi mai multe, să aşterneţi o faţa de masă în stil tradiţional pentru ora prânzului şi să puneţi apă sau chiar vin într-un ulcior de lut care pastrează temperatura gustul şi aspectul băuturii.

Toate acestea pentru că vom avea parte de o emisiune în care vom vorbi despre promovarea valorilor naţionale, a portului popular şi obiectelor de artizanat dincolo de hotarele ţării.

Invitatele jurnalistei Oxanei Gherman Roşca vor fi Dorina Baltag şi Ana-Maria Eftodi, autoarele proiectului „Ie Călătorie”, stabilite în Regatul Ţarilor de Jos, care şi-au propus să elaboreze un album virtual al conaţionalilor din orice colţ al lumii, care poartă ii în valizele lor. Deşi, autoarele au pornit de la ideea de a aduna zece istorii, pâna la acest moment au reuşit să publice 50 de poveşti frumoase cu oameni minunaţi pentru care ia este o piesă vestimentară ce nu are preţ. Proiectul s-a dovedit a fi atractiv nu doar pentru femei, dar şi pentru bărbaţii care se mândresc cu cămăşile lor naţionale.

Tot atunci ne întâlnim şi cu Lea Chirinciuc, antreprenoarea care a deshis o Galerie Moldovenească în inima Parisului. Fiind ferm convinsă că e de datoria sa să promoveze cartea de limbă română în Franţa şi obiectele de artizanat ale meşterilor populari de acasă, iile, tablourile pictorilor originari din Moldova, Lea îşi dedică timpul acestei misiuni nobile. Deja de şase ani „Galerie Moldave” are uşile deschise pentru admiratorii de frumos şi pentru acei care vor să cunoască mai multe despre ţara noastră. Pentru că este ambiţioasă, concetăţeanca nostră are planuri grandioase să îşi extindă afacerea în mai multe oraşe, dar deocamdată atât din cauza pandemiei cât şi din alte motive obiective, realizarea acestui vis nu este posibilă.

Detalii despre activităţile promotoarelor culturii noastre naţionale aflăm duminică începând cu 11:30 potrivind undele de recepţie ale postului de Radio Moldova sau accesând site-ul TRM.MD.

 

Comentarii