Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

25 Apr. 2019 / 10:42

Radio Moldova a adus lumina de Paşti în casa familiei Hanganu din Călimăneşti

Radio Moldova a încheiat Campania socială „Fii bun, dăruieşte binele!”. În cadrul acesteia, jurnaliştii Radio Moldova, împreună cu oamenii de bună-credinţă şi ascultătorii postului public de radio, au colectat produse alimentare, îmbrăcăminte şi resurse financiare pentru a aduce bucurie în preajma sărbătorilor de Paşti familiei Hanganu din Călimăneşti, raionul Nisporeni.

Grigore Hanganu creşte şi educă patru copii: Victoriţa, Valentina, Gabriel şi Ana-Maria. În urma unei boli crâncene, mama copiilor, în vârstă de doar 29 de ani, s-a stins din viaţă. Iar, după această tragedie, tatăl copiilor a fost nevoit să se mobilizeze, ca să poată avea grijă de micuţi. Însă, povara pe care o duce pe umeri este prea mare, deoarece, bunica copiilor este ţintuită la pat. Şi fratele său, invalid de gradul doi, tot se află în grija lui Grigore.

La apelul Radio Moldova au reacţionat numeroase persoane, care au donat din puţinul pe care îl au. Au venit în ajutorul familiei Hanganu moldovenii din diaspora, ONG-uri, o fundaţie de caritate, colegii de radio, ascultătorii postului Radio Moldova, telespectatorii TV Moldova 1.

„Pentru noi aceste cadouri înseamnă foarte mult, fiind că lipsesc şi pentru mine şi pentru copii e o mare bucurie, sperăm să mergem înainte, să putem şi noi să ne bucurăm de viaţă”, a spus Grigore Hanganu, citat de Mesager

Iar cei mici s-au bucurat cel mai mult de dulciuri şi cozonac.

„Noi am primit nişte puişori de ciocolată, pască, ouşoare de ciocolată, acum e mai bine, deoarece acum sunt daruri foarte multe şi o să fie o sărbătoare mai frumoasă”, au spus copiii.


Şeful redacţiei Dezbateri, Documentare, Coproducţie şi Investigaţii, Vasile Mija, afirmă că a devenit deja o tradiţie pentru jurnaliştii Radio Moldova ca, în ajunul sărbătorilor pascale, să organizeze astfel de evenimente. „Actul de caritate este un act de bunătate, din ceea ce avem- ajutăm pe alţii. Pentru a trăi în armonie şi echilibru ar trebui să ne împărţim succesul cu persoanele la care soarta s-a întors cu spatele. Caritatea, dorinţa de a ajuta oamenii, vine din dragostea, respectul, atât faţă de tine însăţi cât şi faţă de alte persoane. Trebuie să acceptăm diferenţele dintre noi şi în loc să ne judecăm, să încercăm să ne acceptăm şi să ne ajutăm unii pe alţii. Caritatea conturează bogăţia spirituală a fiecăruia, supranaturalul ei constă în faptul că şi un om sărac poate să ajute pe alţii, nu este o prerogativă a oamenilor bogaţi”, a spus Vasile Mija.

„Atunci când ne adresăm ascultătorilor noştri întotdeauna devin receptivi, ceea ce înseamnă că postul nostru de radio este auzit şi lumea este bună la suflet”, a spus Valentina Eşanu, producătoare de emisiuni matinale.

„Lumea bună a venit, a reacţionat şi am venit cu daruri şi ne bucurăm foarte mult că vedem copiii altfel, cu un zâmbet pe faţă”, a spus Domniţa Jechiu, regizoare.




„A fost o zi încărcată cu emoţii deosebite, am dăruit şi am primit căldură sufletească”, afirmă Zina Izbaş, unul dintre organizatori, jurnalistă.

Campania a fost iniţiată de către Radio Moldova, Redacţia dezbateri, documentare, coproducţie şi investigaţii.

 

Comentarii