Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

14 Ian. 2020 / 15:59

„Spaţiul Public”: Industriile creative, între artă şi economie

Industriile creative, între artă şi economie. Gradul de dezvoltare a sectoarelor culturale şi creative în Republica Moldova. O analiză comparativă pe domeniu între ţările Parteneriatului Estic şi ţările membre ale Uniunii Europene vă propune jurnalista Tatiana Fişer la emisunea „Spaţiul Public”, de la Radio Moldova.

În studioul Radio Moldova sunt aştepataţi Andrei Chistol, secretar de stat al Ministerului Culturii şi Valeriu Jereghi, directorul Centrului Naţional de Cinematografie.

De la ei vom încerca să aflăm care este gradul de dezvoltare al industriilor cultural-creative de la noi, ce perspective au, or mai multe studii ne arată că anume industriile creative au salvat Europa şi au făcut-o să treacă mai uşor peste criza economică din perioada anilor 2008-2013.

Totodată vom afla şi despre sprijinirea sectoarelor culturale şi creative, politicile publice pentru creşterea capacităţii economice a sectorului cultural. Identificarea de parteneriate publice-private pentru a transforma sectoarele culturale şi creative din consumatori de resurse în generatori de resurse financiare.

Fii alături de Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD, miercuri, 15 ianuarie, începând cu 10:15.

 

Comentarii