Ştiri

Sursa imaginii: muzeulsatuluibanatean.ro

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

14 Mar. 2019 / 14:36

Vorbim şi scriem corect la „Ora copiilor”

Pentru o comunicare eficientă, atât în scris, cât şi oral, este foarte important să cunoşti gramatica limbii române şi să ştii care sunt regulile care se aplică în diferite situaţii de comunicare. Emisiunea „Ora copiilor”, de la Radio Moldova face o incursiune în gramatica limbii române şi te invită să fii parte a echipei care promovează vorbirea şi scrisul corect.

În studioul de la Radio Moldova sunt aşteptaţi un grup de elevi merituoşi de la Liceul „Prometeu-Prim”, din capitală, alături de profesoara de limbă şi literatură română Angela Miron. De la ei vei afla cum a decurs Concursul Naţional „Gramatica – ştiinţa vorbirii”, desfăşurat în Râmnicu Vâlcea, România.

Totodată, în calitate de invitată va fi Andreea Culai, o tânără interpretă, care a reuşit să colinde o mulţime de ţări şi a participat la numeroase concursuri, impresionând publicul cu vocea sa deosebită. 

O porţie de curiozităţi istorice oferă Mihnea Haitur  la rubrica Cele trei minute de istorie naţională”.

Subiectele curioase se vor ţine lanţ, aşa că rămâi pe undele Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD, vineri, 15 martie, începând cu ora 16:05.

Comentarii