Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Tineret Promo

16 Sep. 2020 / 08:50

„Noi în viitorul CO2” - o nouă dezbatere publică, marca RMT

Miercuri, pe 16 septembrie, la ora 14:00, Radio Moldova Tineret (RMT) te invită şi te aşteaptă la dezbaterea publică online cu genericul: „Schimbările climatice: le prevenim, le combatem sau ne adaptăm?”. Evenimentul este organizat pe platforma zoom şi pe pagina de Facebook a Radio Moldova Tineret.

Chiar şi în contextul pandemiei, conceptul climate change este actual. Cele două sunt strâns legate: emisiile au scăzut pe măsură ce oamenii conduc mai puţin şi industriile se opresc. Însă, pandemia influenţează clima şi încep să apară dinamici surprinzătoare şi deseori contraintuitive. Politicile guvernamentale din timpul pandemiei COVID-19 au modificat drastic modelele de cerere de energie din întreaga lume. Multe graniţe internaţionale au fost închise şi populaţiile au fost limitate la casele lor, ceea ce a redus transportul şi a schimbat tiparele de consum.

Emisiile zilnice globale de CO2 au scăzut cu –17% la începutul lunii aprilie 2020, comparativ cu nivelurile medii din 2019, mai puţin de jumătate faţă de modificările din transportul de suprafaţă. Dar nu e suficient. Schimbările climatice nu pot fi oprite în jumătate de an. Cum totuşi putem diminua efectele schimbărilor climatice vorbim în cadrul dezbaterii publice.

La dezbatere sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Agenţiei de Mediu, reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale de mediu, studenţi şi elevi.

Dezbaterea online „Noi în viitorul CO2” face parte din seria de evenimente publice organizate de Radio Moldova Tineret în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Ebert Moldova. Evenimentul va fi moderat de către prezentatorii RMT Alexandru Gheţan şi Alina Bacalov.

Toţi tinerii interesaţi pot urmări şi comenta LIVE evenimentul pe pagina de Facebook a Radio Moldova Tineret.

Fii alături de Radio Moldova Tineret şi on-line pe TRM.MD.

Comentarii