Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

12 Feb. 2020 / 15:30

Acces la servicii publice de calitate în mediul rural

Republica Moldova va beneficia de asistenţă de la partenerii externi pentru a asigura acces echitabil a populaţiei din mediul rural la servicii publice locale de calitate.

Comisia politică externă şi integrare europeană a aprobat, în şedinţa de astăzi, avizul consultativ cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Memorandumului de Înţelegere între Cancelaria de Stat şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare privind prima fază a Proiectului „Mă implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală”.

Într-un comunicat al Legislativului se menţionează că proiectul îşi propune să ofere sprijin autorităţilor publice locale în gestionarea prestării serviciilor în mod participativ, eficient, incluziv şi durabil, implicarea cetăţenilor în procesul decizional la nivel local şi în monitorizarea prestării serviciilor în localităţile selectate, îmbunătăţirea politicilor publice, precum şi a mediului juridic şi financiar în vederea prestării serviciilor de calitate.

Prima etapă a proiectului urmează a fi realizată până în 2023. Bugetul total este de 5,9 milioane de franci elveţieni, sub formă de asistenţă tehnică şi granturi. Proiectul va fi implementat la nivel naţional, cu susţinerea ONG-urilor din Elveţia şi Ucraina. Propunerile de proiecte urmează a fi depuse din partea localităţilor sau a grupurilor de localităţi.

Comentarii