Ştiri

Sursa imaginii: theworldnews.net

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

13 Ian. 2020 / 18:41

Acţiune de protest în cazul omorului tânărului din Costeşti

Sunt nemulţumiţi de felul în care au acţionat oamenii legii imediat după infracţiune şi se plâng de tergiversarea investigaţiilor în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul în vârstă de 20 de ani, care a decedat la spital după ce a fost snopit în bătaie în noaptea de Revelion, la Costeşti. Zeci de locuitori ai satului au protestat astăzi în faţa Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, după care mulţimea a mers în marş prin centrul oraşului până la Procuratura oraşului. Oamenii cer tragerea la răspundere a tuturor celor implicaţi. De altă parte, oamenii legii dau asigurări că acest caz se investighează după toate rigorile, relatează Mesager.

„Am venit cu toţi oamenii ăştia să facem dreptate, pentru că o dată cu moartea lui poate ni-a reuşi să punem punct la toată fără de legea asta care se face în Costeşti şi prin satele alăturate”. „Am venit să cerem dreptate pentru Dumitru şi să fie pedepsiţi cei vinovaţi”. „Am venit la protest ca justiţia să lucreze cinstit, că noi nu putem, copiii noştri nu pot să iasă afara noaptea. Aici e o bandă întreagă şi nu trebuie să spună ei că e minor, gata, pentru minor este lege, pentru ceilalţi lege”, spun protestatarii.

Oamenii au fost susţinuţi de viceprimarul satului Costeşti, Emilia Bivol şi deputatul PAS, Petru Frunze. 

„Identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor celor implicaţi în vătămare şi uciderea lui Dumitru Jomir, efectuarea unei anchete cu privire la lipsa acţiunilor rapide a reprezentanţilor poliţiei pentru a identifica toate circumstanţele de pe urmele fierbinţi”, a menţionat Emilia Bivol.

„Legislaţie în domeniu este şi este în reglementare acestor cazuri, însă nu se aplică corect cu părere de rău legislaţia şi vă spun de ce, pentru că majoritate cazurilor când infracţiunile sunt comise de minori, unii colaboratori de poliţie nu vor să investigheze obiectiv aceste crime”, a declarat deputatul Petru Frunze.   

În faţa oamenilor au ieşit şeful poliţiei şi procurorul şef din Ialoveni, care au dat asigurări că acest caz se investighează după toate rigorile.

„Ancheta este încă în derulare, la moment dosarul se află la Procuratura raionului Ialoveni, unde se întreprind acţiuni procesuale, este format grup de lucru, ca ulterior cauza penală să fie remisă în instanţa de judecată”, a precizat Pavel Damaschin, şeful Inspectoratului de Poliţie Ialoveni.  

„Cazul dat nu se muşamalizează, deoarece din prima zi a fost pornit dosarul penal, din prima zi au fost reţinute persoanele. Suspectul minor a fost reţinut peste câteva zile, dar noi nici până azi nu avem expertiza medico-legală. Noi avem video, acolo este clar”, afirmă Valeriu Chitoraga, procuror-şef la Procuratura raionului Ialoveni.   

La sfârşitul săptămânii trecute, şi ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a declarat că va monitoriza strict mersul anchetei. 

Dumitru Jomir a fost bătut cu bestialitate de câţiva consăteni. Tânărul a fost lovit în cap cu picioarele şi o scândură din gard, sub privirile a peste 15 persoane care au intervenit abia atunci când nu se mai mişca. Victima s-a stins la Institutul de Medicină Urgentă pe 5 ianuarie. Oamenii legii au doi suspecţi: un minor de 16 ani, dar şi un tânăr de 21 de ani, care se afla de câţiva ani în vizorul poliţiei în şase dosare penale şi care a aplicat lovitura fatală. Ambii au fost arestaţi pentru 30 de zile şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva