Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

25 Sep. 2020 / 21:01

Acţiuni de promovare a patrimoniului din localităţile raionului Soroca

Au promovat patrimonul din localitate prin poezie, eseuri, filmuleţe şi desene. 35 de utilizatori ai bibliotecilor din Soroca au participat la un concurs online, organizat de Direcţia Cultură şi Turism din raion. Învingătorii şi-au ridicat premiile în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la Cetatea Sorocii. În acest an, Zilele Europene ale Patrimoniului accentuează conexiunea dintre patrimoniul cultural, educaţie şi turism, relatează Mesager.

„Această menţiune este rezultatul colaborări ansamblului Răsăriţa cu biblioteca sătească şi am promovat patrimoniul nostru naţional care este cunoscut în întreaga lume - covorul”, a spus Eugenia Crăciun, participantă.

„De fapt, nu sunt eu câştigătoarea, este o elevă de a mea. Am realizat împreună un filmuleţ de promovare a localităţi şi în special a muzeului nostru”, a menţionat Aurica Osadciuc, directoarea Muzeului din Cosăuţi.

Prin intermediul unor astfel de acţiuni, bibliotecarii din Soroca speră că vor reuşi să promoveze lectura şi să adune cât mai mulţi vizitatori dornici de carte.

„Utilizatori bibliotecilor publice din raion şi din municipiu au pregătit tema de acasă. Deci a fost un regulament în care am avut patru compartimente - poezie, creaţie proprie, eseuri, filmuleţe şi desene, care să promoveze patrimonul din localitate”, afirmă Tamara Coşciug, specialistă, Secţia cultură, Soroca.

„Ţinând cont de condiţile actuale pe care le avem, ne-am axat mai mult pe activităţi culturale online”, a precizat Svetlana Păunescu, vicepreşedintă a raionului Soroca.

 În cadrul evenimentului au fost promovate câteva trasee turistice din Soroca, în contextul Zilei Turismului.

„În scopul dezvoltării şi promovării turismului rural, în raionul Soroca pe parcursul acestui an au fost create trei rute tematice, şi anume - ruta turistică religioasă, care include lăcaşele de cult, ruta meşteşugarilor, care include centrele de meşteşug populare şi ruta istorică”, a spus Marina Omelenco, specialistă, Secţia de cultură, Soroca.

Zilele Europene ale Patrimoniului vor continua în 16 localităţi din ţară cu respectarea măsurilor de protecţie împotriva virusului COVID-19.

Comentarii