Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

21 Noi. 2020 / 18:49

Afacere cu condimente naturale, iniţiată la Comrat

Serghei Bîcov din Comrat deţine o afacere plină de aromă şi savoare. El pregăteşte peste 100 de tipuri de condimente pentru diverse delicii în bucătărie. Antreprenorul susţine că a experimentat zeci de combinaţii pregătind mâncăruri pentru familie, iar când a obţinut câteva formule deosebite a decis să le scoată în vânzare, relatează Mesager.

 Pe antreprenorul Serghei Bîcov l-am întâlnit la târgul agricol din centrul capitalei. Bărbatul susţine că de mai bine de 30 de ani condimentează bucatele doar cu mixuri preparate de el. 

„Facem mixuri după reţetele noastre, nu adaugăm nici sare şi nici ceva artificial. Este diferenţă mare dintre condimentele noastre şi cele care se vând la alimentare. Pentru că nu este prea bine când cumpăraţi ceva cu sare, sarea practic nu costă nimic, dar condimentele costă”, a relatat Serghei Bîcov, antreprenor. 

Până acum, bărbatul a reuşit să facă peste 100 de combinaţii reuşite. Unele ingrediente le cultivă în propria gospodărie, altele le importă.

„Importăm acum din ţări precum India, Turcia, Mexic, Guatemala. Deja aici preparăm toate mixurile. În viitor planificăm să folosim materie primă din Moldova, pentru că la noi multe cresc, dar încă nu sunt tehnologii. Noi folosim numai ingrediente certificate şi natural”, a mai spus antreprenorul.

Cele mai solicitate sunt mixurile pentru carne, sarmale şi supe. Moldovenii dau preferinţă şi mixurilor pentru cafea şi vin fiert, mai spune antreprenorul.

„Avem ceva interesant pentru vin fiert şi conţine cardemon, scorţişoară, anason şi se adugă când pregătiţi vin fiert. Aici avem ceva deosebit, unic. Numai noi facem diferite mixuri pentru cafea. Avem şase tipuri diferite care se adaugă în cafea, conţine cuişoare, scorţişoară, cadomon”, a spus Serghei Bîcov.

Chiar dacă pandemia i-a dat peste cap multe dintre planuri, antrenorul spune că este optimist şi crede în viitorul afacerii sale.

„În timpul pandemiei, noi încercăm fiecare şansă pentru promovarea produsului nostru, pentru că este timp greu şi să putem supravieţui. Noi deja avem o strategie de export şi facem punct după punct tot ce trebuie ca să ajungem în România, pe urmă în toate ţările europene”, a menţionat Serghei Bîcov.

Produsele pot fi găsite în mai multe magazine din Comrat, Chişinău şi Bălţi, dar şi la târgul agricol din centrul capitalei.

Comentarii