Ştiri

Sursa imaginii: dcmedical.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

22 Mar. 2020 / 10:30

Ajutor pentru persoanele singuratice din Comrat şi cele ţintuite la pat

Ajutor pentru persoanele singuratice şi cele ţintuite la pat. Asistenţii sociali din municipiul Comrat viziteaza zilnic peste 100 de persoane care nu au posibilitatea să se deplaseze pentru a-şi cumpăra mâncare. În plus, oamenii sunt asiguraţi de Primăria locală cu produsele neceare de igienă, inclusiv măşti de protecţie şi dezinfectanţi, fiind sfătuiţi cum să evite îmbolnăvirea, relatează Moldova 1.

Vladimir Iandulski a fost un stomatolog foarte cunoscut în oraşul Comrat, care a lucrat timp de 40 de ani în sistemul de sănătate. Astăzi, din cauza unei boli de care suferă, beneficiază de ajutor din partea asistenţilor sociali ai Primăriei.

Şi alţi bătrâni, Galina şi Vladimir Kravets sunt, de asemenea, deserviţi acasă de asistenţii sociali. Au fost foarte încântaţi să se întâlnească cu reprezentanţii Primăriei şi au luat bucurosi produsele de igienă necesare în carantină.

„Asistenţii noştri sociali îşi asumă această muncă foarte responsabil. Acum o săptămână, în cadrul unei reuniuni a Comisiei locale pentru situaţii de urgenţă, s-a pus accentul pe necesitatea acordării unei atenţii mai sporite oamenilor singuri din oraşul nostru, pentru a fi deserviţi de asistenţii sociali. Angajaţii noştri asigură ca aceşti oameni să primească sprijinul necesar în lupta împotriva virusului, le vorbesc despre măsurile de igienă şi, dacă este necesar, le furnizează măşti medicale şi dezinfectant”, a declarat primarul din Comrat, Serghei Anastasov.

În municipiul Comrat locuiesc peste 100 de persoane singure şi imobilizate la pat. Pensionari cu vârsta de 65 de ani şi peste sunt în jur de cinci mii.

Comentarii