Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

26 Iun. 2020 / 11:33

Anenii Noi: Starea digurilor de protecţie contra inundaţiilor, satisfăcătoare

La Anenii Noi, situaţia este monitorizată continuu. Riscuri majore de inundaţii nu există şi totuşi autorităţile sunt pregătite pentru orice eventualitate, susţine şeful Serviciului prevenţie a Secţiei situaţii excepţionale Anenii Noi, Sergiu Mihailov, informează Radio Moldova Actualităţi.

 „Ieri au fost inspectate digurile de pe teritoriul raionului Anenii Noi şi starea lor este satisfăcătoare. Nu există pericol de inundaţii, dar sunt locuri, cum ar fi satul Şerpeni, unde în caz de creştere a nivelului apei cu 2,5-3 metri este pericol de inundare a patru gospodării”, a menţionat Sergiu Mihailov.

Potrivit lui, familiile au fost preîntâmpinate şi în caz de necesitate vor fi gata de evacuare. Este şi o porţiune nediguită în satul Teliţa unde ar putea fi inundate terenurile agricole.

În consecinţă, au fost instalate trei posturi de monitorizare şi în caz de ridicare bruscă a nivelului apei toţi vor fi înştiinţaţi despre pericol.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizări hidrologice de cod portocaliu privind creşterea nivelului apei în râurile Prut şi Nistru. Astfel, există pericol de ieşire a apei în lunca râului Prut - în raioanele Briceni şi Edineţ şi în cea a râului Nistru - în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia şi Ştefan Vodă.

Comentarii